Geld verdienen met opruimen. Je moet toegeven, dat klinkt geweldig toch?! Zo wil iedereen wel aan de slag. Mooi, laten we dan gelijk maar beginnen. Want om dit geld te kunnen gaan "verdienen" moet er eerst wel het één en ander gebeuren. Want hoe verdien je nu geld met opruimen? 

Heel simpel. Om geld te verdienen met opruimen hoef je helemaal geen professional organizer te zijn of een goed opruimboek te schrijven, want dat kun je ook als particulier (jij dus!) en wel door je huis en administratie eens goed onderhanden te nemen en op orde te brengen. Want loop eens een rondje door je huis of appartement en kijk eens hoeveel spullen je al in één oogopslag opvallen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt of niet gebruikt. Wellicht zitten hier zelfs wel waardevolle spullen bij die je kunt verkopen via Marktplaats, via een verkoopgroep op Facebook of een andere tweedehands website of winkel. Zeker wanneer je eens wat dieper in je kasten gaat kijken, zul je spullen en/of kleding tegenkomen die je niet gebruikt of draagt, maar die je nog wel prima kunt verkopen. En daar kun je dan toch weer een mooi “zakcentje” mee verdienen!  


Met je administratie op orde brengen kun je ook geld verdienen. Zeker wanneer je een overzicht maakt van je inkomsten en uitgaven. Want heb je wel eens kritisch gekeken naar je inkomsten en - met name - je uitgaven? Misschien blijk je wel dubbel verzekerd of heb je een abonnement op een tijdschrift wat je nooit leest. Ja? Zeg deze dan zo snel mogelijk op en betaal niet meer (onnodig) teveel. Zo, alweer geld verdiend met opruimen. En neem je uitgaven ook eens kritisch onder de loep. Misschien zijn er ook nog wel andere posten waarop je kunt besparen. Best leuk hè, dat opruimen?! ;-)  

Mocht je al lezend denken: “dat online verkopen is niets voor mij.” Informeer dan eens in je familie-, vrienden- of kennissenkring bij een betrouwbaar iemand of hij/zij je hierbij wil helpen. Of ga eens langs een tweedehands (kleding)winkel. Er zijn ook professional organizers die hulp aanbieden bij het verkopen van spullen tegen een bepaald percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Het zit niet in mijn standaard aanbod, maar neem gerust contact met mij op wanneer je denkt dat ik wellicht iets voor je kan betekenen hierin. En ook wanneer je het lastig vind om je huis of administratie op te ruimen en/of je inkomsten en uitgaven inzichtelijk te maken, kun je bij mij terecht. Want met een administratie die op orde is valt zoveel te verdienen! Denk alleen maar aan al die rekeningen die vanaf nu wel op tijd betaald worden, waardoor je geen extra (incasso)kosten meer hoeft te betalen. En de eerder genoemde besparing op dubbele en onnodige kosten. De investering die je nu doet, zowel in tijd als in geld, zorgt er uiteindelijk voor dat je op termijn geld gaat “verdienen”. En dat allemaal door op te ruimen. Geweldig, toch?! 


geld verdienen met opruimen